Bine ați venit!
RON
 • USD
 • EUR
 • RON

  Gradinarit in Septembrie!


  Dată: 2021-09-09

  La inceputul lunii septembrie mai poti inca sa insamantezi anumite legume pentru productii timpurii:

  1.Ridichia de luna se planteaza intr-o zona mai insorita. Opteaza pentru plicuri cu seminte de diferite soiuri. Pentru o suprafata de 10 mp sunt necesare circa 10-12 g de seminte de ridichi de luna.

  In aproximativ 35 de zile acestea vor putea fi recoltate. Retine ca este bine sa nu le lasi mai mult de 35 de zile in pamant pentru ca isi vor pierde fragezimea, se vor iuti si vor capata un aspect de burete.


  2.Spanacul. Pana la venirea iernii, cultura de spanac va fi gata. Insa este bine sa stii ca spanacul este rezistent la temperaturi scazute si poate sa treaca bine peste iarna daca in momentul in care vremea se raceste planta are dezvoltata deja o rozeta de 5-6 frunze.

  Primavara, dupa ce spanacul si-a format minimum 6-8 frunze, poate fi recoltat.


  3 La sfarsitul lunii septembrie poti sa plantezi si arpagic cu dimensiuni mai mici pentru a obtine ceapa pentru consum dar si arpagic cu diametrul de peste 2 cm pentru ceapa verde de primavara.

  Retine ca nu este recomandat sa cultivi ceapa dupa usturoi su praz si nici dupa ea insasi decat dupa un interval de 4-5 ani, pentru a preveni atacul unor viermi din sol.


  4 Este bine sa mai stii ca, spre deosebire de celelalte legume, ceapa si usturoiul nu se uda dupa plantare , nici daca vremea este secetoasa dar nici imediat dupa rasarire.

  De asemenea, la fel ca ceapa, usturoiul necesita plantare intr-o zona mai luminoasa, fiind foarte pretentios fata de lumina. Nu-l planta dupa ceapa dar nici dupa el insusi decat dupa cel putin 3-4 ani. In cazul in care doresti sa obtii bulbi de usturoi pentru consum, alege si planteaza cateii de la exteriorul capatanii, iar pentru usturoi verde de stufat pe cei din interiorul acesteia.

  Planteaza cateii cu partea in care a avut capatana radacinile in jos, cat mai vertical posibil, la adancimea de 4-5 cm. Pentru 10 mp sunt suficiente 0,5-1 kg de capatani de usturoi.


  5 Castravetii, morcovii, rosiile si capsunii cresc si se dezvolta foarte bine atunci cand sunt cultivate dupa usturoi, spre deosebire de alte plante premergatoare. De asemenea, aceste plante pot fi cultivate in apropierea usturoiului, pentru un efect asemanator.


  6 Atentie, mazarea, fasolea si varza cultivate in apropierea usturoiului imprumuta mirosul si chiar gustul acestuia.


  7 Indiferent de ce legume vrei sa insamantezi in gradina ta, este bine sa-ti achizitionezi materialul saditor numai de la pepinierele autorizate care ii certifica autenticitatea, calitatea dar si starea de sanatate. De asemenea, poti folosi si semintele pe care le-ai strans personal de la culturile anterioare.


  Cele mai vândute produse

  Ulei RURIS 4T Max 1L

  Ulei RURIS 4T Max 1L

  Preț28.00 lei
  Remorca RURIS 550 S

  Remorca RURIS 550 S

  -6%
  Preț2,067.06 lei
  Preț de listă:2,199.00 lei

  Produse noi

  Despicator lemne RURIS DL700 2.2 kW

  Despicator lemne RURIS DL700 2.2 kW

  -5%
  Preț1,519.05 lei
  Preț de listă:1,599.00 lei
  Despicator lemne RURIS DL600 2.2 kW

  Despicator lemne RURIS DL600 2.2 kW

  -5%
  Preț1,291.05 lei
  Preț de listă:1,359.00 lei
  Sus