Bine ați venit!
RON
 • USD
 • EUR
 • RON

  Sondaj

  Gradinarit in luna August!


  Data: 2017-08-17

  Pentru luna august se pot planta in gradina, legume şi zarzavaturi care vor ajunge la maturitate în toamna.

  Pentru cultivarea lor, terenul se modelează, după ce, in prealabil, au fost indepărtate restul plantelor premergătoare si după ce s-a sapat pamantul cu http://magazinruris.ro/motosapatoare-profesionala-ruris-731-acc-roti-cauciuc-rarita-plug-adaptor-plug-dispozitiv-scos-cartofi-roti-metalice-400-fara-manicot-7-5-cp.html.

  Unele dintre speciile legumicole se înfiinţează prin semănat direct în pământ, iar altele prin plantarea de răsaduri.

  Pentru ca recolta din grădină să fie un succes vă recomandăm un calendar după care legumele care trebuie plantate luna august:

  Legume care se seamănă sau se plantează în august

  1-10 august: ridichii de iarnă, spanac, mărar;

  10-20 august: spanac, măcriș;

  20-30 august: ceapa verde de iarnă, salata care iernează, spanac, măcriș.

  Pe terenurile eliberate se poate semăna spanac, morcov și pătrunjel, pentru producția de primăvară.

   O altă lucrare importantă este stropitul cu insecticide şi fungicide, întrucât dăunătorii şi bolile sunt omniprezente în astfel de situaţii, când - după ploi abundente şi soare canicular care alternează - îşi fac apariţia mana, făinarea, rugina sau chiar cancerul bacterian al legumelor, dar şi dăunătorii. De aceea, alternanţa stropirilor se face la un interval de 10-12 zile folosind cu incredere http://magazinruris.ro/product/320/atomizor-ruris-a103-s-3cp.html. În cazul în care apare seceta, legumele trebuie udate seara şi dimineaţa vezi: http://magazinruris.ro/motopompa-pp80.html, dar cu grijă pentru ca nu cumva celelalte plante să fie stropite, pentru că acestea se vor ofili din cauza secetei şi pot contacta numeroase boli. Dacă este cazul, ulterior, sunt îndepărtate şi frunzele uscate de la legume, care pot purta germeni de boli sau dăunători.

   


  Sus