Bine ați venit!
  Categorii

  0

   Gradina mea de legume

   Dată: 2023-02-27

   Suntem in plin sezon agricol, fie ca este vorba de gradina de legume, de fertilizarea culturilor de cereale insamantate in toamna sau de ingrijirea pomilor din livada.

   Gradina de legume, serele si solariile sunt mandria oricarui pasionat de gradinarit, iar roadele sale, bogate si naturale, sunt strans legate de primele lucrari de pregatire a solului, de pregatirea rasadurilor si a semintelor.

   Sa te ocupi de gradina ta de legume este mai mult decat o pasiune pentru timpul liber, este placerea si statisfactia de a consuma legume din productia proprie, sanatoase si gustoase.

   Fie ca avem o bucatica de teren pentru o gradina, un solar sau o gradina mai mare, trebuie sa respectam cateva etape esentiale:

   • pregatirea si organizarea parcelelor de legume inca din toamna
   • pregatirea solului, afanarea si fertilizarea
   • pregatirea rasadurilor si a semintelor pentru plantare
     

   Martie este luna potrivita inceperii lucrarilor de gradinarit, daca vremea este favorabila. Inainte de plantarea rasadurilor sau de insamantare, pamantul trebuie sa fie destul de cald iar umiditatea sa nu fie excesiva.

   Daca solul este inca rece, il puteti acoperi cu o folie care va incalzi pamantul si va proteja plantele fragile pana la sfarsitul lunii aprilie si inceput de mai.

   Pentru afanarea solului, va recomandam http://magazinruris.ro/motosape-semiprofesionale.html sau http://magazinruris.ro/motosape-profesionale.html, proiectate pentru prelucrarea eficienta a solurilor usoare, specifice gradinilor din gospodarie, dar si pentru soluri mai dure, nisipoase, precum cele din zona de sud a tarii. Motosapele profesionale concepute de RURIS Craiova sunt sunt ideale pentru lucrarile agricole in gradina, in solarii si in zone de deal si munte, datorita cutiei de viteze, ce permite utilizarea usoara a motoutilajelor.

   Soluţia de comerţ electronic Seliton