Bine ați venit!
  Categorii

  0

   Plantare Goji

   Dată: 2022-05-18

   Goji se cultivă cu precădere primăvara. Puieţii obţinuţi după sfârşitul lunii august trebuie ţinuţi peste iarnă într-un spaţiu luminos, răcoros şi aerisit.

   Pentru a însămânţa Goji, este importantă în primul rând pregătirea amestecului de sol iniţial. După cum am menţionat, Goji nu sunt pretenţioase şi pot creşte în orice tip de sol, de la sol argilor la sol nisipos, cu condiţia să se asigure un drenaj corespunzător.

   În mod evident, pentru culturile bio, se recomandă solul organic. Acesta poate fi folosit şi pentru culturile normale pentru primele luni de viaţă ale plantelor, pentru ca acestea să se dezvolte armonios ulterior. Însă pentru creşterea cât mai eficientă este recomandat solul organic pentru primele 6 luni, pentru că în această perioadă plantele sunt vulnerabile. Solul este bine să aibe un pH situat între 7,5 şi 8,6.

   Pentru început este nevoie de o serie de recipiente în care se va aşeza amestecul care va constitui baza de însămânţare. Amestecul trebuie să conţină atât solul ales, cât şi îngrăşămintele, de preferat unele bio, precum algele de mare.

   Seminţele vor fi puse în apă cu 24 de ore înainte de plantare pentru a grăbi germinarea.

   Puţin înainte de însămânţarea iniţială, seminţele vor fi aşezate pe hârtie absorbantă.
   Se însămânţează 1 – 3 seminţe de Goji în fiecare suport şi se adaugă deasupra un strat subţire de 3 – 4 mm de pământ afînat. Vasele se depozitează în spaţii răcoroase şi luminoase, ferite de lumina directă a soarelui.

   Vasele pot fi acoperite cu folie de plastic pentru menţinerea umezelii. Seminţele de Goji germinează relative repede (7 – 15 zile). O dată ce au răsărit primele plante, folia trebuie îndepărtată iar plantele vor fi mutate într-un loc ce beneficiază de bătaia directă a soarelui, de exemplu, pe pervazurile ferestrelor.