Bine ați venit!
  Categorii

  0

   Plantarea rasadurilor

   Dată: 2022-07-22

   Gradina de legume din gospodarie ofera pe langa o indeletnicire constanta, ea insasi benefica organismului facuta cum si cand trebuie, singurele produse despre care poti  fi convins 100 % ca sunt naturale.

   Dar inainte de a culege trebuie sa semeni, iar Iunie este o perioada favorabila pentru asemenea ocupatie mai ales cand te folosesti de toata gama de Motoutilaje RURIS. Iata, prin urmare, o lista cu cele mai populare legume pe care poti sa le plantezi la inceputul fiecarei veri.  

   1. Varza
   Plantarea rasadurilor de varza se face cand prezinta deja 5-6 frunze adevarate, pe la varsta de 2 luni. La soiurile timpurii, plantarea se face la inceputul lunii aprilie, la soiurile de vara la inceputul lunii mai, iar la sfarsitul lui iunie pentru varza de toamna sau pentru cea rosie.

   2. Morcovul
   Morcovul prefera solul bine drenat, fara pietre, caruia nu i s-a adaugat gunoi de grajd (acesta arde radacina). Cand se planteaza timpuriu, de la jumatatea lunii Februarie pana in Iunie, recoltarea  are loc in perioada anotimpului cald. Dupa ce plantele rasar din pamant trebuie efectuata o rarire a acestora, astfel incat sa ramana o distanta de 3 cm intre ele.

   3. Salata verde
   Salata verde este un aliment de improspatare, de revigorare si de curatire a organismului. Se sadeste direct in gradina sau mai intai in tavi, si se scoate afara dupa 4-6 saptamani.

   4. Ridichia
   Ridichile sunt poate cel mai rapid si usor de crescut. Cresterea ridichilor necesita putin spatiu, le poti planta chiar intr-o tigaie sau intr-o tava. Ridichile au nevoie de multa apa si nu suporta seceta si temperaturile foarte ridicate.

   5. Mazarea
   De la mazare se recolteaza pastaile, care contin boabele folosite pentru consum la diferite feluri de mancare. In cazul acesteia, pamantul trebuie afanat, dar nu se ingrasa cu gunoi de grajd. Pentru a avea in toamna pastai verzi, mazarea trebuie semanata in Iunie.

   6. Sfecla rosie
   Sfecla rosie este o planta cultivata pentru radacina sa carnoasa, intrebuintata pe post de leguma in alimentatie. In functie de destinatia si timpul de utilizare a productiei, sfecla rosie poate fi semanata primavara, in primele 10 zile din Aprilie, si vara, intre 1 - 20 Iunie.