Bine ați venit!
RON
 • USD
 • EUR
 • RON

  Sondaj

  Plantarea cepei de toamna


  Dată: 2020-10-21

   

   

  Plantarea cepei de toamna  Ceapa de toamna se planteaza din arpagic in octombrie, pentru ca primavara devreme sa aveti ceapa verde in gradina.

  Daca nu se consuma verde, puteti sa o lasati in pamant se va dezvolte avand posibilitatea de a o recolta  toamna.  

  Trebuie ales un soi de arpagic sanatos un pic moale sau fara foi.

  Se pregateste terenul, adica il sapati cel putin de 2 ori cu Motosapele RURIS unde urmeaza sa plantati arbagicul, apoi, trasati o linie dreapta cu o sfoara pentru a planta in linie dreapta.

  Santul in care se sadeste arbagicul se recomandat sa fie de 8-10 cm. (ceapa de toamna se planteaza la o adancime mai mare fata de cea de primavara, ca sa nu inghete)

  Folositi cu incredere Motoutilajele RURIS cu accesoriile disponibile pentru a va usura munca in gospodaria dumneavoastra.

  Pentru a putea folosi accesoriile ( plug, rarita, dispozitiv de scos cartofi, cultivator, semanatoare, etc,)  Motosapele RURIS  trebuie sa fie echipate cu Roti Metalice TS 103

  Se ia arbagicul si se infige usor in pamant la o distanta unul de altul de 5-6 cm. dupa care se acopera cu pamant formandu-se primul rand de ceapa cultivat.

  Se masoara apoi cu o ruleta distanta intre primul rand si urmatorul de aprox. 20 cm, si se repeta operatiuniea de  mai sus pentru a planta un nou rand cu arbagic.

  Daca aveti compost facut din timp, puteti sa il puneti deasupra  peste pamant ca o paturica de cativa centimetri pana cand dispare pericolul inghetului din iarna sau puteti sa plantati arpagicul la o adancime mai mare ca sa reziste peste iarna

  Important!

  Ceapa nu trebuie sa se cultive pe acelasi sol decat o data la 3-4 ani. Cel mai bine creste in locul unde au fost urmatoarele culturi in anii precedenti: mazare, fasole, tomate. Aceeasi regula este valabila si pentru usturoi.


  Sus