Bine ați venit!
  Categorii

  0

   Gradina in Septembrie!

   Dată: 2022-08-22

   Pe masura ce vara lasa loc toamnei, este timpul sa cureti gradina CU ajutorul Motoutilajelor RURIS si sa faci planuri pentru primavara urmatoare.

   Uda arborii si arbustii mai putin, permitandu-le sa se intareasca pana la instalarea iernii. Indeparteaza plantele anuale ofilite si transforma-le in compost. Fii atent la buruieni si melcii fara cochilie!

   Pentru cei care stau la casa, gradinaritul este una dintre activitatile principale din timpul liber.

   Pentru a avea o gradina frumoasa si care sa iti aduca beneficiile sperate, gradina ta are are nevoie de ingrijirea specifica fiecarui anotimp. Iti prezentam cateva proiecte pentru gradina ce pot fi realizate in luna septembrie, pentru ca gradina ta sa arate frumos tot restul sezonului si sa o pregatesti pentru viitorul an.


   Pentru a avea o gradina de legume nu doar frumoasa ci mai ales rodnica si sanatoasa, va trebui sa eliminam buruienile (incurajate de precipitatiile mai abundente ca pana acum), sa irigam plantele la asfintitul soarelui cu Atomizoarele RURIS daca zona in care ne aflam se confrunta cu penuria de apa, sa “ajutam” solul sapandu-l cu Motosapele RURIS si oferindu-i ingrasamantul necesar.

   Odata cu incheierea diferitelor culturi de plante suntem obligati sa eliberam terenul ramas liber de resturi vegetale si sa-l sapam cu Motosapale RURIS. In gospodarie compostul se obtine cel mai usor din reziduurile vegetale, animale, si din ramasitele alimentelor consumate la masa.
    

   In timpul luni septembrie,  dupa ce temperatura solului a scazut, ar trebui sa pregatesti gradina, cosind buruienile cu Motocoasele RURIS, sapi pamantul cu Motosapele Profesionale RURIS, dupa care intrepti pamantul si incepi sa  plantezi in gradina bulbii plantelor care infloresc primavara precum lalelele, narcisele, zambilele, Scilla siberica, irisii pitici, anemonele si sofranul. Alege bulbi sanatosi si adauga faina de oase sau fertilizant pentru bulbi in gaura in care introduci bulbul.

   Panselutele de iarna, napul si varza decorativa, precum si crizantemele de toamna trebuie plantate in aceasta luna, pentru a da culoare gradinii cand florile de vara s-au ofilit.

   Imprastie semintele plantelor perene pe randuri sau straturi pentru ca rasadurile sa fie gata pentru a fi plantate la locul lor in gradina in primavara urmatoare.

   Pe masura ce vremea se raceste, ar trebui sa scoti si sa divizezi plantele perene care au crescut excesiv sau au devenit prea aglomerate, apoi sa le muti intr-o zona noua din gradina. Plantele perene noi pot fi de asemenea plantate in aceasta luna.

   Toamna este o perioada foarte importanta pentru gradinarit. Acum e momentul pentru a selecta si planta copaci si diferite soiuri de arbusti. Plantarea de toamna stimuleaza o buna dezvoltare a radacinilor, permitand plantelor sa se stabilizeze inainte sa vina primavara. Daca vremea este secetoasa, uda-i pana la inghetarea solului.

    

   Foloseste Motoutilajele RURIS cu multa incredere si succesul il ai garantat pentru o gradina frumoasa si sanatoasa.

   Soluţia de comerţ electronic Seliton